Welcome to KETland

21/09/2018

Končar KET je ponovno ove godine otvorio vrata djeci zaposlenika te na jedan dan povećao broj osoba po hodnicima za osamdesetak.

Akcija Welcome to KETland organizirana je po drugi puta, ovaj puta 21.9.2018. od 12 do 15 sati.

Kao i prošle godine, pokušali smo djeci što zornije pokazati kako je to biti na poslu u Končar KET-u, tako da ih na ulazu nije čekala klasična igračka, već – mozgalica. Mozgalice su jednostavne igre koje povećavaju djetetove mentalne sposobnosti, zapažanje, kratkoročno i dugoročno pamćenje, koncentraciju, vizualnu percepciju, motoriku te brzinu razmišljanja i zaključivanja. Tako od malih nogu pomažemo našoj djeci u savladavanju budućih (poslovnih) zadataka.

Djeca su dobila i balone te su s roditeljima krenuli u obilazak ureda ne bi li si napokon odgovorili na pitanja poput: „S kime ti, mama, živiš na poslu?“ ili jednostavnije: „Kako izgleda tvoje radno mjesto?“.

Da bi djeci još slikovitije prikazali što to mama i tata na poslu rade, pozvali smo Malu scenu da održe djeci predstavu „Priča o svjetlu“ – jer to je ono što se krije iza naših velikih projekata – svjetlo.

Osigurali smo da se naši mali KET-ovci tijekom svih aktivnosti mogu poslužiti voćem kako bi imali više energije za fotografiranje u photo boothu, igranje flipera, podnog tvistera ili oslikavanje lica kod vrsnih slikarica, a velika gužva i pravi team building među najmlađom KET-ovom populacijom bila je oko stolnog nogometa gdje se orio smijeh kao i navijanje tijekom cijelog događanja.

Nadamo se da smo ovom akcijom pomogli roditeljima u objašnjavanju što i kako rade, a možda smo vrbovali i nove genijalce da upotpune Končar KET-ove redove 😉