Vrijedna donacija te potpisivanje Sporazuma o suradnji

16/10/2019

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) i KONČAR – inženjering za energetiku i transport (Končar KET) potpisali Sporazum o suradnji

KONČAR – inženjering za energetiku i transport (Končar KET) i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) 16. listopada 2019. potpisali su Sporazum o suradnji koji se odnosi na korištenje znanstvenih, stručnih, tehničkih i prostornih uvjeta te je usmjeren na promicanje obrazovanja, istraživanja i aktivnosti primijenjenog terenskog istraživanja u području elektrotehnike i informacijskih tehnologija. Međusobna suradnja ostvariti će se i u području razvojnih i istraživačkih projekata. Končar KET darovao je također 30 licenci SCADA-e PROZA NET. Radi se o softveru vlastite proizvodnje koji omogućuje upravljanje različitim vrstama elektrana, uključujući vjetroelektrane i solarne elektrane.

Ovaj projekt potvrda je već tradicionalne suradnje Končara s visokoobrazovnim institucijama.

Da podsjetimo, Končar KET donirao je i makedonskom pandanu FER-a, Fakultetu elektrotehnike i informacijskih tehnologija (FEIT), tehnologiju za razvoj rješenja za pametne energetske mreže, takozvani SmartGrid.

Nadamo se da će rezultat zajedničkog djelovanja na ovom području biti i unapređenje suradnje znanstvenih institucija i gospodarskih subjekata.