Tijekom zimskih praznika održana je radionica PowerPointa za djecu zaposlenika

08/01/2020

Tijekom zimskih praznika održana je radionica PowerPointa za djecu zaposlenika

PowerPoint je učenicima postao omiljeni način prezentiranja istraživanja i projekata s obzirom da se poruke brže procesuiraju zbog sklada slika i riječ koje PowerPoint omogućuje. Time se povećava količina zapamćenoga kod slušača, a ujedno kompletira izlaganje predavača te pojednostavljuje priprema, a i samo izlaganje jer prezentacija ujedno služi i kao podsjetnik govorniku.

Djeca već u nižim razredima osnovne škole u sklopu nastave dobivaju mogućnost održavanja prezentacija pripremljenih u PowerPointu iako ga djeca počinju učiti tek na nastavi informatike u višim razredima osnovne škole.

Prije dvije godine djeca su pod praznicima mogla učiti programirati u Scratch-u, a ovih zimskih praznika odlučili smo u skladu s konceptom društveno odgovornog poslovanja održati radionicu PowerPoint-a za ciljanu dobnu skupinu od prvog do sedmog razreda osnovne škole.

Trajanje radionice bilo je 90 minuta. Djeca su naučila od toga kako na računalu naći i pokrenuti PowerPoint do umetanja teksta, slika, pokretnih slika (gif), objekta, redoslijeda objekta, pozadina – sve što im treba da bi sami napravili prezentaciju baš po svojim željama. U sklopu tečaja svako dijete je napravilo prezentaciju na temu po izboru, a na kraju tečaja su svoje prezentacije mogli predstaviti roditeljima i ostalim polaznicima radionice.

Svako dijete je dobilo i detaljne pisane upute, a povratne reakcije su bile odlične. Jedan dječak pokušao je zatajiti roditeljima da je bolestan jer je želio otići u školu i održati prezentaciju koju je sam napravio!