Ljeto u Končar KET-u

30/09/2019

U končar KET-u završen je program Ljeto u Končar KET-u

Organizacija ljetne studentske prakse u Končar Inženjeringu za energetiku i tranport (Končar KET) počela je još prošle godine kad smo odlučili kako nam je želja s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) sklopiti sporazum o suradnji u području stručnih praksi kojega smo i sklopili 13.3.2019.

Svaka tvrtka koja sklopi sporazum o suradnji s FER-om prijavljuje svoj program, a studenti pregledavaju programe i prijavljuju se za one koji im se čine atraktivni. Studentima su najatraktivniji bili programi Sistemski inženjer – PNet SCADA , LKKU, administriranje; Sistemski inženjer – Razvoj i izgradnja solarnih elektrana te Softverski inženjer – Razvoj aplikacija u Pythonu, Javascriptu i .NETu.

Nakon što studenti odaberu program za koji su zainteresirani, postanu vidljivi poslodavcu koji vidi i ostale podatke o studentu – životopis, kompetencije, radno iskustvo, pismo namjere i slično. Naši mentori (Miro Antonijević, Goran Mušicki, Krešimir Gagulić, Ivan Krapić, Krešimir Gregur i Domagoj Trajbar) su na osnovu prijava napravili probir i nakon obavljenih informativnih razgovora, odabrano je 6 studenata (od 24 koliko ih se ukupno apliciralo).

Studenti su najkorisnijima smatrali zadatke kod kojih su morali sami dokučiti kako ih napraviti – kažu da su tada osjetili što znači biti inženjer. Svidjeli su im se zanimljivi zadaci, ugodna atmosfera, komunikacija, druženje a svoje mentore hvale da su uvijek pristupačni za dodatna pitanja. Također su istaknuli da se na ljetnoj praksi u KET-u može puno toga naučiti!

Na kraju ljeta uz prigodno druženje, studentima su uručene potvrde o pohađanju i majice.

Nadamo se da ćemo te visoke standarde uspjeti zadržati i tijekom narednih stručnih praksi!