Potpisan ugovor za rekonstrukciju postrojenja za sekcioniranje (PS2) 25 kV Slavonski Brod

15/05/2020

Potpisan ugovor o isporuci opreme i izvođenju radova na rekonstrukciji postrojenja za sekcioniranje (PS2) 25 kV Slavonski Brod

U svibnju 2020. godine  KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KET) potpisao je s HŽ Infrastrukturom potpisao ugovor o isporuci opreme i izvođenju radova na izgradnji postrojenja za sekcioniranje (PS2) 25 kV Slavonski Brod.

PS2 Slavonski Brod je elektroenergetsko postrojenje na pruzi važnoj za međunarodni promet i potpisivanje ovog Ugovora nastavak je uspješne suradnje u obnovi i izgradnji elektrovučnih postrojenja u Hrvatskoj.

Ugovor uključuje nabavu opreme postrojenja 25 kV (primarna oprema i sekundarni sustav/oprema upravljanja, zaštite, mjerenja i signalizacije, uključujući i potrebni telekomunikacijski sustav), nabavu razvoda izmjeničnog napona, nabavu sustava za proizvodnju i razvod istosmjernog napona te elektromontažne i građevinske radove.

U realizaciji ugovora kao dobavljači opreme i pružatelji usluga sudjeluju sljedeća Končareva društva: Aparati i postrojenja, Mjerni transformatori i Distributivni i specijalni transformatori.