Potpisan sporazum o suradnji s Princ Sultan University, College of Engineering, Renewable Energy Lab iz Saudijske Arabije

31/07/2020

Nastavljena tradicionalna suradnja Končar KET-a s visokoobrazovnim institucijama

Potpisan je sporazum o suradnji između Princ Sultan University (PSU), College of Engineering, Renewable Energy Lab iz Saudijske Arabije i KONČAR – inženjering za energetiku i transport (Končar KET) kao nastavak suradnje s visokoobrazovnim institucijama. Predstavnici PSU-a i KET-a, dr.sc. Dhafer Jaber Almakhles, dr.sc. Umashankar Subramaniam, dr.sc. Goran Leci i dr.sc. Stjepan Sučić, potpis sporazuma o suradnji su obavili 31. srpnja 2020. digitalnim potpisima.

Podsjetimo se, s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Osijek (FERIT) potpisan je sporazum o suradnji koji se odnosi na korištenje znanstvenih, stručnih, tehničkih i prostornih uvjeta usmjeren na promicanje obrazovanja, istraživanja i aktivnosti primijenjenog terenskog istraživanja u području elektrotehnike i informacijskih tehnologija, a makedonskom pandanu FER-a, Fakultetu elektrotehnike i informacijskih tehnologija (FEIT) donirana je tehnologija za razvoj rješenja za napredne energetske mreže.

Sveučilište Prince Sultan osnovano je 1999. kao Privatno učilište Prince Sultan, no 2003. Ministarstvo visokog obrazovanja proglasilo ga je sveučilištem. Otvorilo ga je njegovo kraljevsko veličanstvo prestolonasljednik sultan bin Abdul Aziz Al-Saud. Princ Sultan University je neprofitna ustanova koju je u Rijadu osnovalo Filantropsko društvo za znanost Al-Rijad, a licenciralo Ministarstvo visokog obrazovanja. Pohađa ga preko pet tisuća studenata u šest različitih fakulteta na kojima se može slušati preko 456 različitih predmeta.

Svrha Sveučilišta Prince Sultana je stvaranje boljeg svijeta kroz obrazovanje, istraživanje i inovacije, a suradnja s Končar KET-om kroz podršku laboratoriju za obnovljive izvore energije, razvojne projekte, organiziranje laboratorijskih vježbi i dodatne sadržaje će im pomoći će u ostvarenju tih ciljeva.