Novi poslovi na afričkom tržištu

12/03/2021

Odluke o dodjeli novih projekata na tržištu istočne Afrike

KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (Končar KET) je u posljednjem kvartalu 2020-e dobio odluke o dodjeli novih projekata na tržištu istočne Afrike.

U Tanzaniji, gdje Končar KET zadnjih godina standardno ima kontinuitet prisutnosti sa ugovorima za HE Kidatu, dobili smo od naručitelja  Tanzania Electric Supply Company Limited (TANESCO) odluke o dodjeli projekata generalnog remonta generatora G3 te zamjene i modernizacije sustava uzbude na G3, sve na HE Kihansi.

U Zambiji u kojoj se nakon  uspješne realizacije projekta revitalizacije HE Lunsemfa i Mulungushi vraćamo na tržište, od naručitelja ZESCO Limited (ZESCO) dobili smo odluku o dodjeli ugovora za isporuku rezervnih dijelova na HE NORTH KARIBA na kojoj je KONČAR originalni proizvođač generatora (1976.). Sličan ugovor Končar KET-u dobio je i na HE Jebba u Nigeriji. Ovi poslovi predstavljaju također značajan znak povjerenja naručitelja, a nama dodatno uporište za daljnje aktivnosti sa ciljem ostvarenja kontinuiteta poslovanja na ovom velikom tržištu. Stoga veseli i vijest da je Končar-KET prošao predkvalifikacijski proces na tenderu za rehabilitaciju i proširenje HE CHISHIMBA FALLS u Zambiji (Tanesco), projektu koji financira njemačka banka KfW te se radujemo prilici za dobivanje novog ugovora, kao i na ostalih nekoliko nuđenja koja su u tijeku na ovom, za Končar vrlo potentnom tržištu.