Končar KET u remontu Rafinerije nafte Rijeka

20/03/2019

Tijekom remonta u Rafineriji nafte Rijeka Končar KET dobitnik je tjedne nagrade zbog odrađenih radove na trafostanicama tijekom cijelog Remonta, a naročito tijekom bez naponskih dana

Elektroenergetski sustav u INA RNR izrazito je složen sustav koji se sastoji od od ProzaNET SCADE, vanjskih jedinica (RTU), sustava optimizacije (M.R.A.V.), te sustava za brzo rasterećenje (FLS). Zadaća sustava je osigurati pouzdano i kontinuirano napajanje svih potrošača. Razni ventilatori, pumpe, kompresori i motorni pogoni izrazito su važni kao izvršni elementi u procesu obrade nafte, te bi njihovom neplaniranom i iznenadnom obustavom rada moglo doći do havarije i velike ekonomske štete.

Svakog siječnja u Rafineriji nafte Rijeka vrši se remont, no ovogodišnji remont je najveći i najopsežniji remont u povijesti rafinerije, te kao takav i najzahtjevniji kako sa stanovišta održavanja postojeće opreme, instaliranja nove, tako i posebice sa stanovišta zaštite na radu.

Tijekom planiranog remonta Rafinerija nafte Rijeka organizira natjecanje za najbolje izvođače radova, a ocjene donosi na temelju tjednog izvještaja menadžera, procjene ORiZZSO-a i mišljenja Komisije o ukupnom dojmu, koja se sastoji od predstavnika INA Grupe (HSE, Proizvodnja RNR, Upravljanje remontima, Održavanje, STSI, Upravljanje investicijama). Kriteriji su pak najbolji napredak u odnosu na postavljeni plan, pridržavanje pravila vezanih uz zaštitu i sigurnost na radu te općenito zalaganje i međusobna suradnja prilikom obavljanja zadataka.

Dana 20.3.2019. prepoznato je i društvo Končar KET koje je dobitnik nagrade zbog odrađenih radove na trafostanicama tijekom cijelog Remonta, a naročito tijekom bez naponskih dana i sve bez ijednog incidenta (ekipu čine: Danijel Ružić, Ivan Premer, Tomislav Karasman, Branko Majer, Ante Pivčević, Domagoj Bago te Maja Šlogar Brcko).