KET na JobFair MeetUp-u

19/10/2020

JobFair MeetUp na jednom mjestu okuplja vrhunska tehnološka poduzeća i uspješne studente s ciljem upoznavanja i razmjene znanja

KET je i ove godine sudjelovao na JobFair MeetUp-u 19.10.2020. te se ovog puta predstavio s radionicom Upravljanje i nadzor elektroenergetskih postrojenja korištenjem PLC-a te sustavom SCADA-e PROZA NET koju je vodio Ivan Bratić. Iako je epidemiološka situacija utjecala na broj studenata koji su mogli prisustvovati radionici, sama radionica je privukla i zadržala pažnju prisutnih koji su sugerirali za buduće radionice trajanje od barem 4 sata te predložili da organiziramo dan za studente kada bi mogli 8 sati sudjelovati na radionici te pokriti sva ona područja koja su ovako samo kratko dotakli.

Predstavili smo se i talkom Antonia Josipovića, voditelja projekata u KET-u naziva Inženjerski izazovi radnog dana u Končar KET-u. Kako se Končar – KET bavi izgradnjom i revitalizacijama elektroenergetskih postrojenja uključujući i hidroelektrane, kroz prezetaciju Antonio Josipović pokazao je izazove radnog dana inženjera koji sudjeluje u realizaciji takvih projekata.

S obzirom na trenutnu situaciju, događaj je bio organiziran uživo uz ograničenje broja posjetitelja (do maksimalno 50 ljudi za talkove i panel rasprave te do 15 sudionika za radionice) uz poštivanje svih epidemioloških mjera (popis sudionika, nošenje zaštitnih maski, dezinfekcija,…). Također, bio je organiziran i prijenos uživo kako bi događaju mogli pristupiti i sudionici koji radi ograničenja broja sudionika ili iz nekih drugih razloga nisu mogli prisustvovati događaju uživo, a snimku talkova možete vidjeti na JobFair MeetUp youtube kanalu, https://www.youtube.com/watch?v=ZKAf2xBj4q8 gdje je naš Antonio od 3:32:40 ????

Umrežavanje je bilo organizirano na način da nakon svakog bloka od tri talka ili bloka od tri talka i panel rasprave, bilo druženje na kojem su sudjelovali samo predstavnici poduzeća koji su u prethodnom bloku držali govor ili sudjelovali na panel raspravi. Za radionice je umrežavanje bilo organizirano direktno nakon radionice. Na umrežavanju su se studenti raspitivali o otvorenim radnim mjestima, mogućnostima studentske prakse kao i svim ostalim benefitima koje zaposlenje u Končar KET-u nudi.