Job Fair MeetUp 2021

18/05/2021

Drugi Job Fair Meetup okupio je ove godine preko 55 vrhunskih tehnoloških poduzeća iz sedam različitih industrija raspoređenih po dvije industrije dnevno kroz pet dana događaja. Svoje mjesto među najboljima zauzeo je i Končar KET!

Job Fair MeetUp 2021. događaj je na kojem sudjelovanjem u talkovima, radionicama i panel raspravama studenti uz opuštenu atmosferu razmjenjuju znanja i upoznaju aktualne tehnološke teme, probleme i rješenja te mogućnosti zapošljavanja. Zahvaljujući velikoj prošlogodišnjoj popularnosti i ove godine u centru pažnje Meetupa stavljeni su tematski talkovi. Naši inovatori Miro Antonijević i Zlatan Sičanica predstavili su razvoj procesnih aplikacija (SCADA sustavi, aplikacije u realnom vremenu) u Pythonu i Javascriptu, te aplikacija proširene stvarnosti (računalna grafika, 3D modeli postrojenja, Hololens) u .NETu. U 20 minuta studetima su prenijeli s kojim izazovima su se susreli na svojem karijernom putu, pokazali im svoju fleksibilnost u rješavanju zahtjevnih problema struke, ali i otkrili kako ostaju konkurentni na dinamičnom tržištu današnjice koje zahtjeva konstantnu prilagodbu novim trendovima. Uz talkove, radionice i panel rasprave održano je i online umrežavanje gdje je bilo moguće stupiti u direktan kontakt sa studentima i odgovoriti na sva njihova formalna i neformalna pitanja u vezi praksi, otvorenih pozicija i općenito o područjima koja ih zanimaju.
Pozivamo i Vas da poslušate kako smo razvili research & development u industriji koja softverski naizgled teško prihvaća nove tehnologije. Saznajte kakav programerski put možete imati u Končar – KET-u uz dovoljno motivacije i inovativnih ideja i prepoznajte glavne prednosti i izazove uvođenja tehnologija poput računalne grafike, miješane stvarnosti ili umjetne inteligencije u softver energetskog sektora. Video je dostupan na YouTube kanalu. Job Fair Meetup organiziraju FERCentar karijera FER-aSavez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).