Isporuka SCADA ProzaNET licenci za visokonaponske transformatorske stanice na Kosovu

07/11/2020

Zamjena postojećih licenci novim ProzaNET licencama

Končar KET ugovorio je s KOSTT (kosovski operater prijenosnog sustava) isporuku 14 licenci ProzaNET sustava. Licence bi se koristile za zamjenu postojećih Efacec UC500/CLP500 na novu ProzaNET. Budući da već od prije imamo dobru suradnju s KOSTT-om, ovim potezom Končar KET dobiva ulaznicu na tržište s novim proizvodom.

Gledano kroz povijest, suradnja KOSTT-a i Končara traje već duži niz godina. Jedna od prvih ProzaNET instalacija bila je u Prištini. U međuvremenu je više puta sustav nadograđivan na novije verzije i korisnici su jako zadovoljni sustavom i podrškom. Također, zadnjih nekoliko godina Končar KET je bio angažiran na radovima modernizacije sekundarne opreme na većini transformatorskih stanica, kao i uvođenju signalizacije na postojeći Efacec sustav. Samim time, Končar KET je bio logičan izbor za nastavak suradnje.

Ideja ovog projekta je da se zamijeni postojeći sustav koji je baziran na zastarjeloj Efacec platformi, jer isti ne omogućuje sve funkcionalnosti koje su potrebne kupcu. Samim time bi se kupcu omogućilo da unificira sustave po transformatorskim stanicama, a i Končar KET bi dobio priliku za dodatne radove na instalaciji i implementaciji nove opreme. Rok za isporuku licenci je 3 mjeseca.