Career speed dating

12/12/2019

Career Speed Dating, jedinstveni spoj speed datea i selekcijskog intervjua, održan je 12. prosinca na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Ove je godine oko 300 studenata fakulteta STEM područja dočekalo 48 atraktivnih imena iz dvanaest industrija: bankarske, ICT, energetske, automobilske, game development, mobile development, web development, telekomunikacijske, software, fintech, elektroindustrije te osiguranja među kojima je bio i Končar KET. Na taj način poduzećima je već četvrte godine za redom omogućen direktan pristup odličnim kandidatima i potencijalnim budućim kolegama, a studentima dana prilika da steknu iskustvo razgovora za posao, predstave se poslodavcima, upoznaju buduće kolege iz industrije te dobiju informacije o mogućnostima zaposlenja i razvoju buduće karijere. Naime, svaki student imao je osam minuta da se u najboljem svjetlu predstavi poduzeću i da zajedno otkriju ima li kemije među njima. Nakon svakog razgovora studenti su ocjenjivali poslodavce i komentirali kakav je dojam poslodavac ostavio, dok su poslodavci činili isto za studente s kojima su razgovarali.

Končar KET je prvi puta sudjelovao na Career speed dating-u dok su prethodnih godina sudjelovali KONČAR – Institut za elektrotehniku i KONČAR – Mjerni transformatori.

Razgovor s Končar KET-om dogovorilo je 36 studenata, a njih desetak oduševilo je ispitivače, ušlo u uži izbor te je s njima održan dodatni razgovor.