10. konferencija ILCAD

07/06/2018

7. lipnja 2018. godine održana je 10. međunarodna konferencija ILCAD (International Level Crossing Awareness Day)

U Muzeju Mimara u Zagrebu, 7. lipnja 2018. godine održana je 10. međunarodna konferencija ILCAD (International Level Crossing Awareness Day). Događaj je to kojim se u više od 40 zemalja svijeta obilježava Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima na željezničko-cestovnim prijelazima. Organizator Konferencije je Međunarodna željeznička unija (UIC), a suorganizatori i domaćini su HŽ Infrastruktura i Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KET) bio je jedan od zlatnih sponzora događaja, tematski se predstavio na izložbenom prostoru, a Jakov Ungarov održao je prezentaciju o rješenjima za željeznički transport s posebnim naglaskom na željezničko-cestovne prijelaze 3. generacije. Predsjednik Uprave Društva Goran Leci na prigodnom druženju prezentirao je novi promotivni video o KET-ovim rješenjima za željezničku infrastrukturu.

Događaj je okupio međunarodne i domaće stručnjake iz željezničkog prometa i industrije, cestovnog prometa te institucije vezane uz promet, kao i partnere iz područja prometa i sigurnosti u prometu.