Pomorstvo

Tjekom više od 40 godina djelovanja na području proizvodnje i isporuke vrlo specifične brodske elektroopreme i uređaja postali smo jedan od najznačajnijih partnera hrvatskoj brodogradnji u gradnji svih vrsta brodova za domaće i strane naručitelje.

Tehnički uvjeti i zahtjevi za ovu opremu, koja mora besprijekorno funkcionirati u svim podnebljima, takvi su da se ona, prema propisima, u pravilu razlikuje od opreme namijenjene korištenju na kopnu. KONČAR je to odavno prepoznao, što dokazujemo uspješnim ispitivanjima takve opreme i uređaja te dopusnicama i potvrdama o kvaliteti, izdanim od domaćeg (Hrvatski registar brodova) i više stranih klasifikacijskih društava (Lloyd, Bureau Veritas, Det Norske, ABS itd.)

KONČAR-KET projektira i isporučuje elektroopremu i sustave za brodove po načelu "ključ u ruke". Oprema koja se proizvodi unutar KONČAR grupe namijenjena je za:

  • proizvodnju i distribuciju električne energije,
  • elektromotorne pogone svih vrsta (za pogon pramčanih propelera, sidrenih priteznih vitala, dizalica, pumpi, ventilatora i sl.),
  • elektroinstalacijsku opremu te opremu za rasvjetu i signalizaciju,
  • upravljačku sobu strojarnice s pripadnom automatikom,
  • ugostiteljsku opremu za brodske kuhinje, praonice i smočnice.

Reference – Pomorstvo