Potpisani novi ugovori s Elektroprijenosom BiH

24. 4. 2017 KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KET) je 24. travnja 2017. godine u Banja Luci s Elektroprijenosom BiH potpisao ugovor za realizaciju projekta izgradnje TS Žepče 110/35/10(20) kV

KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KET) je 24. travnja 2017. godine u Banja Luci s Elektroprijenosom BiH potpisao ugovor za realizaciju projekta izgradnje TS Žepče 110/35/10(20) kV u vrijednosti od 1,37 milijuna eura. Za KET je ugovor potpisao predsjednik Uprave Mišo Jurković, dipl.ing.el.

Prethodno je tijekom ožujka s Elektroprijenosom BiH potpisan i ugovor za realizaciju projekta rekonstrukcije TS Pazarić 110/35/10(20) kV te rekonstrukcije priključnog dalekovoda 2x110 kV, u zajednici ponuditelja s lokalnim BiH tvrtkama u vrijednosti od 1,37 milijuna eura.

Poslovi su ugovoreni po načelu „ključ-u-ruke“, a obuhvaćaju izradu projektne dokumentacije, pribavljanje svih potrebnih suglasnosti i dozvola, isporuku primarne i sekundarne opreme, izvođenje pripadajućih elektromontažnih i građevinskih radova te ispitivanje i puštanje postrojenja u rad.

U okviru ovih ugovora KET će isporučiti opremu tvornica Grupe KONČAR (Distributivni i specijalni transformatori, Električni visokonaponski aparati, Mjerni transformatori, Niskonaponske sklopke i prekidači) te će implementirati Proza NET SCADA sustav već dokazan na više objekata u BiH.

Ovim ugovorima, KET u suradnji sa predstavništvom KONČAR Elektroindustrija d.d. – Predstavništvo Mostar učvršćuje svoju poziciju u dijelu prijenosa električne energije BiH te se očekuje ugovaranje novih poslova.