Revitalizacija bloka C u TE-TO Zagreb

30. 12. 2016 KONČAR - KET potpisao je zapisnik o primopredaji opreme i radova po ugovoru za revitalizaciju elektropostrojenja bloka C na Termoelektrani (TE-TO) Zagreb.

KONČAR - Inženjering za energetiku i transport (KET) potpisao je 30. prosinca 2016. godine zapisnik o primopredaji opreme i radova po ugovoru za revitalizaciju elektropostrojenja bloka C na Termoelektrani (TE-TO) Zagreb. Time je započeo dvogodišnji jamstveni rok za kvalitetu izvršenih radova.

Ugovorom je obuhvaćena demontaža postojeće opreme, građevinsko uređenje prostorija i temelja za novu opremu te isporuka, ugradnja i puštanje u pogon sljedećih sustava i opreme.

U projektu je sudjelovalo više KONČAREVIH društava, pri čemu su Generatori i motori izveli kapitalni remont generatora, Distributivni i specijalni transformatori isporučili transformator opće potrošnje, Mjerni transformatori naponske i strujne mjerne transformatore, Sklopna postrojenja razvode niskog napona, Elektronika i informatika sustav uzbude te KET električnu zaštitu.

Ukupna vrijednost posla, koji je završen u ugovornom roku od 19 mjeseci, iznosi više od 34 milijuna kuna.

Ugovor je nastavak isporuke KONČAREVE opreme za HEP - Proizvodnju, Sektor za termoelektrane. Prije ovoga ugovora, u studenome prošle godine završeni su poslovi i izvršena primopredaja opreme i radova po ugovoru za rekonstrukciju postrojenja vlastite potrošnje električne energije u TE-TO Osijek te u prosincu prošle godine ugovor za rekonstrukciju opće i vlastite potrošnje bloka C u TE-TO Zagreb, što je predstavljalo početak, tj. prvu fazu projekta revitalizacije bloka C na TE-TO Zagreb.

Uz sve spomenuto, treba podsjetiti da KET dugi niz godina realizira poslove remonta i održavanja na TE Plomin i TE-TO Zagreb. U realizaciju ovih ugovora također je uključeno više KONČAREVIH društava s raznom elektroopremom i radovima.